Bestuur Stichting Winstuitverlies

H.J. (Henk-Jan) Koetsier, voorzitter

In 1992 kreeg ik de boodschap dat ik lymfklierkanker (Stadium IIb) had en  werd behandeld met radiotherapie (Mantelveld – deels omgekeerde Y). Het  jaar erop in 1993 had ik een recidief en moest ik behandeld worden met  chemotherapie (MOPP-ABVD). In 1997 werd ik lid van de Hodgkincontactgroep  en deed daar de positieve ervaring op met lotgenotencontact. Wat voor mij ontbrak was de boodschap van dé Troost in leven en sterven, een leven met de HEERE. Dat bracht mij ertoe in 2010 een bijeenkomst te organiseren  voor lotgenootschap voor degene die steun zochten met elkaar rond de Bijbel, het Woord van God. Gestimuleerd door de positieve reacties van de aanwezigen heb ik met hulp van een viertal anderen de Stichting Winstuitverlies opgericht, waarvan ik tot op dit moment met veel passie als bestuurslid voorzitter ben.

H. (Erik) Joosse, penningmeester

Ik heb zelf ervaren wat het is om ernstig ziek te zijn. Op 22 jarige leeftijd heb ik leukemie gekregen. Na een stamceltransplantatie is de leukemie weg en ben ik hersteld. De ziekte-/behandelingsperiode had en heeft nog steeds een groot impact op mijn (dagelijks) leven. Stichting Winstuitverlies geeft mij de mogelijkheid ervaringen over deze periode en de dagelijkse gevolgen met elkaar te delen. Het uitwisselen van ervaringen met elkaar geeft veel herkenning, maar ook nieuwe inzichten. Naast de herkenning bij lotgenoten leer je ook beter begrijpen hoe de mensen die dicht om je heen staan deze periode ervaren hebben. Maar het belangrijkste is toch wel om samen ook dé Winst uit het verlies te zien en elkaar daar op te wijzen.

M.G. (Gerdien) Otterspeer, secretaresse

In november 2011 ben ik betrokken geraakt bij Winstuitverlies door de ziekte van mijn moeder. Niet zo lang daarna ben ik secretaresse geworden van de stichting. In het dagelijks leven werk ik als verpleegkundige in de huisartsenpraktijk voor mensen met een chronische aandoening, vooral diabetes en COPD/astma. Vanuit mijn persoonlijke betrokkenheid, maar ook vanuit mijn kennis en ervaringen als verpleegkundige wil ik mij graag inzetten voor Winstuitverlies. Ik ervaar de contacten als heel waardevol en bewaar hele goede herinneringen aan de jongerenweekenden waar ik bij was. Winstuitverlies biedt bij de mogelijkheid om heel bewust stil te staan en na te denken wat het betekent dat de ziekte kanker in mijn leven, in ons gezin gekomen is. Ook na het overlijden van mijn moeder biedt Winstuitverlies steun om dit ingrijpende verlies te verwerken. Door mijn plek in het bestuur hoop ik anderen die te maken hebben met deze ingrijpende ziekte tot een hand en een voet te kunnen zijn.

G.H. (Gerda) de Waard – Vuyk, lid en vz PR

Vanwege het feit dat bij mijn man in 2009 CML of te wel chronische myeloïde leukemie is geconstateerd ben ik in aanraking gekomen met de stichting Winst uit Verlies. Al vanaf de eerste keer voelde ik de betrokkenheid met mede- lotgenoten wat de ontmoetingen waardevol maakt. Ik denk hierbij bijzonder aan de contactdagen in Woerden als ook de andere momenten van ontmoeting. Het “ziekzijn” wordt vaak zo getekend door onzekerheden terwijl juist het samen overdenken van en vanuit Gods Woord werkelijk steun en houvast geeft.
Omdat mijn man predikant is komen wij ook in dat opzicht met mensen in aanraking die deze ziekte hebben, in welke vorm dan ook. Wij vinden het belangrijk dat de stichting er is en hopen dat mensen die met deze ernstige ziekte te maken krijgen ook de weg naar de stichting weten te vinden.