Bestuur Stichting Winstuitverlies
H.J. (Henk-Jan) Koetsier, voorzitter
In 1992 kreeg ik de boodschap dat ik lymfklierkanker (Stadium IIb) had en werd behandeld met radiotherapie (Mantelveld – deels omgekeerde Y). Het jaar erop in 1993 had ik een recidief en moest ik behandeld worden met chemotherapie (MOPP-ABVD). In 1997 werd ik lid van de Hodgkincontactgroep en deed daar de positieve ervaring op met lotgenotencontact. Wat voor mij ontbrak was de boodschap van dé Troost in leven en sterven, een leven met de HEERE. Dat bracht mij ertoe in 2010 een bijeenkomst te organiseren voor lotgenootschap voor degenen die steun zochten met elkaar rond de Bijbel, het Woord van God. Gestimuleerd door de positieve reacties van de aanwezigen heb ik met hulp van een viertal anderen de Stichting Winstuitverlies opgericht, waarvan ik tot op dit moment met veel passie als bestuurslid voorzitter ben.
J. (Jan) van Ooijen, penningmeester
In januari 2017 kreeg onze oudste zoon de ziekte acute myeloïde leukemie AML. Na een heel zware weg van kuren en een stamceltransplantatie is hij hieraan in januari 2018 overleden op de leeftijd van 36 jaar. Hij liet een weduwe met 5 jonge kinderen achter. Hoewel de weg van een kankerpatiënt een éénmans-pad is, hebben we dat toen intens meebeleefd en daarna het diepe gemis moeten ervaren. Toch niet zonder de troostrijke wetenschap dat hij na een diepe strijd een goede ruil mocht doen. In 2022 zijn we voor het eerst naar de contactdag van Stichting Winst uit Verlies geweest en heeft één van onze dochters het jongerenweekend bijgewoond. Op deze wijze kwam er contact met het bestuur over de vacature penningmeester en heb ik mij beschikbaar gesteld. Financiën is in het dagelijks leven mijn vak, zodat dit wel leek te passen en ook enige bestuurlijke ervaring was mijn niet vreemd. In de contacten tijdens de bijeenkomsten met mensen die met kanker te maken hebben (hadden) of familieleden daardoor verloren, is mij duidelijk geworden dat het bijzonder waardevol is om samen rondom Gods Woord ervaringen te delen. Dat kunnen diepe ervaringen van lijden, pijn en verdriet zijn maar ook van de Enige Troost zoals beschreven in vraag en antwoord 1 van de Heidelberger Catechismus. Zo hopen we middels het werk voor de Stichting iets te mogen bijdragen.
M.G. (Gerdien) Otterspeer, secretaresse
In november 2011 ben ik betrokken geraakt bij Winstuitverlies door de ziekte van mijn moeder. Niet zo lang daarna ben ik secretaresse geworden van de stichting. In het dagelijks leven werk ik als praktijkondersteuner somatiek in de huisartsenpraktijk voor mensen met een chronische aandoening. Vanuit mijn persoonlijke betrokkenheid, maar ook vanuit mijn kennis en ervaringen als verpleegkundige wil ik mij graag inzetten voor Winstuitverlies. Ik ervaar de contacten als heel waardevol en bewaar hele goede herinneringen aan de jongerenweekenden waar ik bij was. Winstuitverlies biedt mij de mogelijkheid om heel bewust stil te staan en na te denken wat het betekent dat de ziekte kanker in mijn leven, in ons gezin gekomen is. Ook na het overlijden van mijn moeder biedt Winstuitverlies steun om dit ingrijpende verlies te verwerken. Door mijn plek in het bestuur hoop ik anderen die te maken hebben met deze ingrijpende ziekte tot een hand en een voet te kunnen zijn.
G.H. (Gerda) de Waard – Vuyk, lid en vz PR
Vanwege het feit dat bij mijn man in 2009 CML of te wel chronische myeloïde leukemie is geconstateerd ben ik in aanraking gekomen met de stichting Winst uit Verlies. Al vanaf de eerste keer voelde ik de betrokkenheid met mede- lotgenoten wat de ontmoetingen waardevol maakt. Ik denk hierbij bijzonder aan de contactdagen in Woerden als ook de andere momenten van ontmoeting. Het “ziekzijn” wordt vaak zo getekend door onzekerheden terwijl juist het samen overdenken van en vanuit Gods Woord werkelijk steun en houvast geeft.
Omdat mijn man predikant is komen wij ook in dat opzicht met mensen in aanraking die deze ziekte hebben, in welke vorm dan ook. Wij vinden het belangrijk dat de stichting er is en hopen dat mensen die met deze ernstige ziekte te maken krijgen ook de weg naar de stichting weten te vinden.