Als uit de dood herrezen

Het was na de laatste chemokuur. De weerstand nihil, de koorts hield aan. De hele dag door werd om de paar uur bloed afgenomen om de oorzaak op te sporen. Het lichaam was afgemat door de chemokuren die de kanker hadden vernietigd, maar ook goede cellen. En nu leek alsnog het lichaam de strijd te verliezen en het leven uit hem te vloeien. Voor eigen waarneming nam hij afscheid van zijn gezin en het leven. Had vrede in zijn ziel, met zijn heengaan. Bevrijd van zonde, van onvolmaaktheid, voor eeuwig thuis.

God had anders gedacht. Het werd geen sterven. Hij keerde terug naar het leven op aarde. Een weg die hij zwaar vond en zo onbegrepen. Verder, alleen zo onverbonden met het tijdelijke leven. Als uit de dood herrezen. Dat wel. Hij ging op zoek naar een antwoord in de Bijbel hoe verder te leven en kwam uit bij Lazarus. Lazarus die door Jezus uit de dood werd opgewekt. Tot verheerlijking van Zijn Naam. Hoe zag zijn leven na het herrijzen eruit? Daarover las hij alleen dat Lazarus één van degene was die met Jezus aanzaten aan het avondmaal. Verder niets.

’t Werd voor hem een rijke les. Leven in de nabijheid van Jezus betekent overgave aan en het volgen van Hem. Berusten in Zijn weg met jouw leven. Jezus die Zichzelf overgaf tot in de dood om het leven voor Zijn kinderen te verwerven. Wachtte tot Zijn Vader de steen afwentelde en Hij kon opstaan uit de dood. Ook daarin betoonde niets te doen zonder de wil en tijd van Zijn Hemelse Vader.

Als uit de dood herrezen… Waarvoor? Tot verheerlijking van Zijn Naam. Hoe? In overgave aan Hem die weet waarlangs uw voet kan gaan.

Zo kan hij verder verzoend door Zijn dood met de Vader, verbonden aan de Levensvorst zittend aan Zijn tafel. Zo vangt het nieuwe, het Eeuwige leven hier op aarde aan. In de beleving dat het leven Christus is en het sterven gewin.

Henk-Jan Koetsier

0 reacties op "Als uit de dood herrezen":

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *