Winst uit ‘U heeft kanker’?

Kankerverenigingen doen goed werk! Zij zorgen voor lotgenotencontact, voorlichting, belangenbehartiging, etc. Vaak gericht op één of op een groep van kankersoorten. Toch streven zij er na om de vereniging religieus neutraal te houden. Op zich kan ik mij daar iets bij voorstellen. Iedereen moet zich er thuis voelen en het gaat hen in de eerste plaats om het delen van het leven met of na (de behandelingen van) kanker.

Zelf blijf ik het jammer vinden dat op deze bijeenkomsten, in de contacten en in de voorlichting –hoe waardevol ook voor dit leven- alles alleen gericht is op het leven op deze aarde. Troosteloos en deprimerend zelfs als het leven met of na kanker steeds moeilijker wordt. Er geen zicht meer is op een ‘kwalitatief’ Leven.

Hoe zou het zijn om, aanvullend op deze verenigingen, elkaar te ontmoeten die verlangen naar de troost uit Gods Woord? Samen na te gaan hoe de Heere in Zijn Woord (de Bijbel) ons voorbeelden geeft tot onze troost en tot navolging? Zou het niet rijk zijn om als (behandeld of hersteld) kankerpatiënt ook de ervaring(en) te kunnen delen die de Heere met en na de boodschap ‘U heeft kanker’ gaf? Elkaar te aan te sporen om, hoe moeilijk het soms ook is het kruis zoals de Heere dat heeft opgelegd, geduldig en blijmoedig te dragen? Hoe dat kan als de Heere ons daarvoor Zelf de kracht geeft? Van Gods Trouw en Hulp ook in dit (moeilijk) leven te mogen getuigen tot Zijn Eer? Is dat niet de echte ‘Winst uit verlies’?

Dit initiatief om te komen tot een bijeenkomst voor (behandeld en hersteld) kankerpatienten ben ik gestart vanuit de gedachte dat velen hieraan behoefte zullen hebben.

Heeft u vragen, suggesties, aanvullingen, helpen etc.? Ik verneem het graag van u.

Nunspeet, december 2009

Henk-Jan Koetsier

0 reacties op "Winst uit ‘U heeft kanker’?":

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *