Zekerheid!

Bij kanker kan eigenlijk een is gelijkteken gezet worden. Kanker = onzekerheid. Wat is in het leven dan nog zeker?! Eén ding is zeker voor wie in God gelooft…

Soms kunnen er angstige momenten in het leven zijn. Vooral in tijden van onzekerheid. De meeste van ons voelen zich immers het meest op hun gemak bij zekerheid.

Bij kanker kan eigenlijk een is gelijkteken gezet worden. Kanker = onzekerheid. Vragen als ‘Wat voor soort kanker heb ik, is het te genezen, wat voor behandelingen moet ik ondergaan, hoe reageer ik op de behandelingen, moet ik sterven?’ komen dan boven. Artsen kunnen u vaak geen zekerheid geven.

Zo was ik een aantal jaar geleden ook met een hoofd vol vragen aan het werk op een basisschool. Het was maandagochtend half 9. Mijn werkplek grensde aan het lokaal van groep 8 die les kregen van een zeer muzikale leerkracht. Terwijl ik boordevol vragen en onzekerheid aan het werk was, hoorde ik de klas naast mij vol overgave zingen: ‘Heere, maak mij uw wegen bekend en toon mij de weg die goed is voor mij/Want U bent mijn God, de enige God/laat mij zien, wat u wilt, door Uw Woord, door Uw Geest.’ Direct daarop zongen de kinderen: ‘Wees bereid hem te volgen, ook al heb je het niet best, ook al kun je soms niet meedoen met de rest/Wees bereid hem te volgen, zelfs al valt het je soms zwaar, weet dat Hij je zal beschermen tegen allerlei gevaar/ Wees bereid hem te dienen ook al geeft het je verdriet/ Weet dat hij je zal beschermen ook als jij dat nog niet ziet.’

Bijzonder was voor mij om op deze manier te mogen ervaren dat God zorgt. Ook mij de weg wijst in de moeilijke omstandigheden.

Onlangs las ik ergens: Door alles heen straalt de rustige zekerheid dat God nooit verrast wordt door onze kanker en dat Hij alles elk ogenblik onder controle houdt, of we nu onderweg zijn naar herstel of naar de dood.

Hoeveel zekerheid en rust geeft mij, u en jou Gods Alwetendheid?

Geeke Aman-van Bellen

0 reacties op "Zekerheid!":

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *