Aan boord van de ‘Contact Rondvaart op de Linge’

Zaterdag was het eindelijk zover. De eerste informele activiteit, een experiment, georganiseerd door Stichting Winstuitverlies, de Contact Rondvaart  op de Linge.

Door geïnteresseerden te vragen om zich voor 15 april 2017 op te geven kon worden bepaald of voor een informele activiteit belangstelling was. Toen op die datum de teller op ruim 30 personen stond, was het bestuur overtuigd om met de rondvaart door te gaan. De activiteit is daarop breed onder de aandacht gebracht.

Op het achterdek bij de loopplank werden we hartelijk ontvangen door het voltallig bestuur. De penningmeester, Erik Joosse,  hield bij wie aan boord was gegaan. Toen de laatste (van de bijna 70) deelnemers aan boord was, kon de loopplank worden binnengehaald en gingen de kabels los. De Contact Rondvaart op de Linge, de eerste informele activiteit, was een feit.

         

Aan boord gekomen kregen we benedendeks koffie, thee of een drankje aangeboden. De voorzitter, Henk-Jan Koetsier, heette ons namens het bestuur hartelijk welkom. Hij sprak een kort openingswoord, gaf toelichting op het programma en begon met ons de dag en maaltijd met gebed.

Voordat het warmbuffet werd geopend konden we onze gesprekken binnen- of bovendeks vervolgen. Een groot deel was nieuw voor elkaar en/of hadden niet eerder aan een activiteit van Winstuitverlies deelgenomen. Alleen was dat niet te merken aan de intensiteit van de gesprekken. Ervaringen werden spontaan gedeeld, herinneringen aan het geleden verlies opgehaald en verwondering uitgesproken over de goedheid van de Heere in ons leven. In het bijzonder op deze dag.

Soms ook ruimte gevend aan emoties die je zomaar kunnen overmannen denkend aan je (ge)liefde die je verloor. Hij of zij kan het niet meer meemaken. Je beleeft het alleen. Of bij het zien van de schoonheid in de natuur waar je naar kijkt met een geschonden lichaam, zwakke gezondheid.

Het buffet werd geopend met een kop soep die aan de tafels uitgeserveerd werd. Daarop kon tafel voor tafel langs het warme buffet en de salades. Nadat alle tafels waren geweest konden we vrij nogmaals langs het buffet gaan. Wat het oog zag was meer dan de magen op konden. Het was voortreffelijk om te eten wat ongetwijfeld mede kwam door het prettige tafelgezelschap.

   

Na de maaltijd was er volop ruimte om al varend door de prachtige natuur elkaar (h)erkenning te geven in het delen van eigen ervaringen. De tijd lijkt dan sneller te gaan en het eindpunt is zo in zicht.

De voorzitter bedankt de deelnemers voor hun komst, het bestuur voor de tijd en ruimte om deze activiteit te organiseren en de bemanning voor de goede zorg. Geheel verrast wordt de voorzitter, en met hem het bestuur, bedankt door een trouwe deelneemster van de activiteiten met de overhandiging van een prachtige bloeiende plant.

Op verzoek van de voorzitter eindigt ds. De Waard, vrijwillig verbonden aan de stichting als pastoraal contactpersoon, de maaltijd en dag met schriftlezing en gebed. Verwonderd over de goedheid van de Heere in wat Hij ons gegeven heeft en geeft, keren wij met de woorden uit Klaagliederen 3:21-40 huiswaarts. Het was in alle opzichten een goede vaart!

Note: De resultaten van de gehouden enquête zijn kort samengevat: Ga hiermee door! Het bestuur zal deze activiteit evalueren, waarbij het resultaat van de enquête van groot belang is, en op grond daarvan tot een vervolg besluiten.

Zaterdag 10 juni 2017
Leerdam

Was u aan boord? Plaats uw ervaring als reactie onder dit bericht!

3 reacties op "Aan boord van de ‘Contact Rondvaart op de Linge’":

Marja op 12 juni 2017 at 22:29

Dat dit een goed idee was van het bestuur is voor iedereen duidelijk!
Op een ontspannen manier elkaar ontmoeten. Prachtig weer,een mooie boot, een schitterende omgeving, een heerlijk buffet. Hier een groet, daar een praatje. Soms stil rondkijken, in gedachten bij…
Dan komt vanzelf het lied in je op: Tel je zegeningen, tel ze een voor een. En je ziet verwondert: Hij liet nooit alleen! Dan mag ondanks alles wat er is geweest, of nu nog is, deze dag tot een bemoediging zijn.

Beste bestuursleden……bedankt!

w.ruitenbeek@hotmail.com op 13 juni 2017 at 15:12

Het was geweldig ! Mijn vrouw enkele weken bekent met een ernstige ziekte , vol spanning. De eerste keer voor ons kennis maken met de stichting winst uit verlies. Nogmaals geweldig , al gelijk vanaf de parkeerplaats vriendelijk aangesproken door andere gasten. En op de boot de ontvangst , het ontmoeten van de andere mensen . Wij voelde ons vanaf het eerste moment echt thuis. Uitstekende momenten om samen te praten , te luisteren , te denken. Hier voelde wij van iedereen de betrokkenheid , de liefde .Dan staat er; waar liefde woont gebied de Heer Zijn zegen.Dat wensen wij het bestuur en de andere leden van Harte toe.

Tijntje v/d Steenhoven op 7 juli 2017 at 11:39

Een late reactie door drukte, Wij vonden het ook heel erg fijn deze dag, Heel gezellig. Met hele gesprekken en goede ontspanning en het weer was zeer mooi. Op DV naar de volgende dag. Bestuursleden Hartelijk dank.
Hartelijke groet Tijntje en elly vd Steenhoven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *