In contact rondvaren door De Biesbosch

Zaterdag 15 juni jl. kwamen bijna 90 deelnemers in Drimmelen aan boord van de Zilvermeeuw. Nieuwe en bekende gezichten, ouderen en jongeren kwamen de loopplank op. Het bestuur heette hen persoonlijk welkom. Iedere deelnemer werd getrakteerd op een kop koffie, thee of fris met een plakje cake of koek.

Na een welkomstwoord door de bestuursvoorzitter, die de rondvaart met ons opende en de Heere Zijn zegen vroeg ook voor de lunch, gingen de trossen los. De steven werd gericht naar De Biesbosch.

Hoewel niet ieder er oor voor had, nam de kapitein en tegelijk ook stuurman, ons mee in het ontstaan van De Brabantse Biesbosch. Ook enkele deelnemers konden ons meer vertellen over waar wij langs voeren.

Op boven- , benedendek of op het zonneterras was men volop onderling in gesprek. Of nam men de ruimte om, buiten- of binnen, op zichzelf het voorbij trekkend landschap in zich op te nemen. Binnen de ‘veilige’ grenzen van het schip was een ontspannen sfeer.

Rond het middaguur werd het buffet van de Beverlunch geopend. Een rijkelijk gevuld buffet voor een voedzaam maal met handfruit voor de vitaminen. Aan wat overbleef is te zien dat niemand iets tekort hoefde te komen om zich van nieuwe energie te voorzien.

Dat laatste bleek wel nodig om de soms diepgaande, emotionele gesprekken vol te houden. Voor wie met elkaar uit ervaring spreekt, raakt de juiste snaar. Het lied dat gesproken werd, kan door de nood gedreven een klaagzang zijn, of een uitzien naar Troost, maar ook een loflied op de goedheid van de Heere. Hoe het ook klonk, het vond weerklank en/of kon veelal uit ervaring sprekend worden meegezongen. Lotgenootschap!

Voor we het in de gaten hebben is de rondvaart ten einde. Het was goed om deelgenoot te zijn geweest van, ook dit jaar, waardevolle contacten. De Heere werd met gebed gedankt voor deze gaven!

Nunspeet, Juni 2019

3 reacties op "In contact rondvaren door De Biesbosch":

Trudy Valstar op 5 juli 2019 at 16:51

Heel bijzonder om met lot en geloofsgenoten zo iets kwetsbaars op een gezellige positieve manier te delen, wij hebben genoten.

Pieter op 6 juli 2019 at 07:05

Ondanks de ingrijpende aanleiding van het samen zijn, was het een ontspannen wijze van samenzijn. Gezellig maar ook heel waardevol.

Jaap Gelderblom op 6 juli 2019 at 11:00

Jammer dat ik er niet bij kon zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *