Weekdienst GG Woerden – 27 januari 2021 – ds A.J. de Waard – Winstuitverlies

Weekdienst met aandacht voor Winst-uit-verlies, samen uitzien naar Troost!

Deze weekdienst, belegt door de Geformeerde Gemeente van Woerden, maakte het toch mogelijk nabij op afstand samen te komen rond Gods Woord bij kanker en verlies.

In deze tijd van nood is een woord van hoop, en zeker Gods Wood, onmisbaar. Planbare zorg, zoals onderzoeken voor (mogelijk) kanker en de behandelingen daarvan, gaat niet door of is afgeschaald tot het minimum. Pastorale zorg kan niet op de wijze worden geboden als waar naar wordt verlangd. Contacten zijn tot één persoon per dag teruggebracht. Hoe kan goed worden gerouwd, verliezen worden overleefd? Wie ziet in deze dagen niet uit naar licht, naar troost in zijn of haar leven? De dichter van Psalm 119 vers 84 zong, getuigde (en daar zien wij met hem naar uit):

Uw Woord kan mij, ofschoon ik alles mis,
Door zijnen smaak, én hart én zinnen strelen.

Op verzoek van Stichting Winstuitverlies heeft de kerkenraad van de Ger. Gem. Woerden, daar waar onze contactdagen al 10 jaar worden gehouden, een extra weekdienst belegd waarin ds. A.J. de Waard van Urk voorging. In tekstkeuze en prediking in deze dienst werd aandacht gegeven aan ‘verlies van gezondheid en/of geliefde(n)’.

2 reacties op "Weekdienst GG Woerden – 27 januari 2021 – ds A.J. de Waard – Winstuitverlies":

jan bast op 5 februari 2021 at 11:06

God is goed ook in verlies! In onze familie een schoondochter van 47 jaar met kanker verloren. Ze mocht beleven God is met mij! Zij heeft mogen vertellen wie de Heere voor haar is en was. Gode tot EER.

Winstuitverlies op 5 februari 2021 at 13:13

Dag Jan, Een rijke zegen om haar getuigenis van Gods genadewerk, in het gemis wat jullie dagelijks zullen ervaren, door te kunnen en willen geven. Dank daarvoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *